consult sjamaans helen

 

Alles in de natuur ademt. Het ademt op het ritme van eb en vloed, van dag en nacht, van de seizoenen. Alles is met elkaar verbonden, wij zijn allen één. En alles in de natuur, of het nou een boom, een struik, een dier, steen of een mens is, heeft een energieveld. Is bezield. Anders dan de mens, kan de natuur niet anders dan meegaan met die adem. De natuur moet het doen met wat is,  ze zijn altijd zichzelf. Dat maakt, dat de natuur ingaan zo goed is om te her-inneren. Om terug te komen bij jezelf.

De mens loopt zichzelf vaak voorbij. Leeft niet in balans, ademt niet met de natuur. Meer doen dan goed voor je is, over je grenzen heen gaan, het kan maken dat je klachten krijgt zoals stres of vermoeidheid. Of dat je zelfs ziek wordt. Soms is een middag wandelen genoeg om jezelf weer te inneren, om weer jezelf te zijn. Maar als je maar vaak genoeg over je grenzen heen gaat, komt er een moment dat er meer nodig is. En helaas gebeurt het ook, dat er van buitenaf over je grenzen heen gegaan wordt. Sjamaans helen kan dan helpen te    her-inneren.

Op deze pagina vind je verschillende mogelijkheden. En wat ik onder workshops aanbied, zou je ook als sjamaans helen kunnen doen. Ik ben me ervan bewust dat een sjamaans helen bij mij een breed aanbod is. Dat maakt kiezen niet altijd makkelijk. Dat hoeft ook niet. Als je het niet helemaal weet, kijken we samen wat het best past bij jouw vraag. En waar jij je fijn bij voelt.

 

Healing

 

Ieder mens heeft een energieveld. Dat veld wordt ook wel aura of lichtlichaam genoemd. Je kunt het je voorstellen als een ei om je heen. Ook door je heen stroomt energie. Op je lichaam zitten verschillende energiepunten, chakra’s genoemd. Stroomt de energie niet goed door, dan blokkeert de energie. Daardoor kun je klachten krijgen zoals stres en vermoeidheid.  Uiteindelijk kun je dan zelfs ziek worden. Met een healing worden de blokkades weggehaald zodat de energie weer stroomt. Je zelfhelend vermogen wordt geactiveerd waardoor je her-innert, je je weer helemaal jezelf voelt. Jij, in je volle schoonheid, in je kracht, je zachtheid, goed zoals je bent.

 

Met het geven van een healing, werk ik vanuit verbinding met Moeder Aarde, met Al Wat Leeft. En met de kosmische energie, spirits, gidsen en voorouders. Die helende kracht mag ik op verschillende manieren doorgeven:

 • via mijn handen. Ik leg mijn handen dan op de chakra’s en werk in aura
 • met stenen. Ik leg stenen op je lichaam en in een cirkel om je heen
 • met een klankbad van instrumenten zoals ratels, klankschalen, oceandrum, fluit en stem
 • een meditatie of trancereis
 • een combinatie van dit alles

 

Een healing werkt goed bij:

 • Burn-out gerelateerde klachten
 • Het helen van trauma’s, zowel emotioneel als fysiek
 • Het helen van vage klachten
 • Het voorkomen van klachten

 

Een healing duurt ongeveer een uur, reken met voor- en nagesprek op ongeveer anderhalf uur

De investering in jezelf is € 60,00

 

Healing op afstand

 

Niet iedereen is in staat om naar me toe te komen. Omdat de afstand te groot is, of omdat de gezondheid dat niet toelaat bijvoorbeeld. In dat geval is een healing op afstand een goed idee. Het werkt hetzelfde als wanneer je bij me komt, alleen werk ik via een foto.

We maken een afspraak. Ik neem je foto op de afgesproken tijd tussen mijn handen en laat de energie haar werk doen. Dat is het mooie van energie, hoe ver we van elkaar vandaan zijn maakt niet uit. Energie vindt haar weg. Vaak zit ik in een krachtcirkel, of ik leg de foto als ik klaar ben er in, zodat de stenen ook nog hun werk kunnen doen.

Na afloop mail ik mijn bevindingen. En natuurlijk beantwoord ik alle vragen die je daarna eventueel nog hebt.

 

Een healing op afstand duurt ongeveer een uur. De investering in jezelf is € 60,00

 

Heilige Ademceremonie

 

Een oervorm van sjamaans helen is het inblazen van adem. Dat gebeurt bijvoorbeeld om je energieveld te schonen of om een intentie in te blazen. De nazaten van de Inca in Peru doen dat met de despachoceremonie. Een offerceremonie waarbij het offer gemaakt wordt van dingen uit de natuur, zoals blaadjes, bloemen en zaden. Het is een eenvoudige maar krachtige manier van healing.

Door paco Don Sebastian uit Peru ben ik opgeleid en ingewijd voor het geven van een despachoceremonie. Tijdens de inwijding kreeg ik de opdracht om er een ceremonie van eigen bodem van te maken. En daar hoort voor mij ook een naam van eigen bodem bij, de Heilige Ademceremonie.

Het woord adem is in veel talen verwant aan de ziel. Het woord heilig betekende in de heidense tijd, in het oud-Noors en in het Germaans, zoveel als heel, gewijd en levenskracht. Door bewust met je adem te werken, verbind je je met je ziel. Leef je met hart en ziel. Dat is helend, het her-innert en geeft levenskracht. Vandaar de naam Heilige Ademceremonie.

 

 

Hoe ziet de ceremonie eruit

 

We beginnen met ont-spannen. Hoe, dat is in overleg. Maar net waar jij je fijn en veilig bij voelt. Bijvoorbeeld met een meditatie of trancereis, waarin je op zoek gaat naar inzicht. Of met een klankhealing, waarin je omhuld door klanken diep ontspant.

 

Vervolgens maken we een offer van zaden, bloemen, bladeren of kruidenthee. Iedere boom en bloem heeft zijn of haar helende kracht. Wat er in het offer gaat, hangt af van jouw intentie waar het offer voor gemaakt wordt. Door er in te blazen, verbind je je intentie met het offer.

 

Met alles wat losgelaten mag worden, geven we het offer aan Moeder Aarde, het vuur, het water of de lucht. Op dat moment vindt er transformatie plaats. De nieuwe energie  en helende kracht, de Heilige Adem van Moeder Aarde, blaas ik bij je in.

 

De Heilige Ademceremonie is een zachte, maar in haar zachtheid krachtige vorm van healing en transformatie. De kracht in de zachtheid van deze ceremonie raakt mij iedere keer weer.

Gelegenheid voor een ceremonie kan zijn:

 • Bij rouw na overlijden, scheiding of een andere vorm van afscheid nemen
 • Om te her-inneren als je jezelf kwijt bent of bijvoorbeeld bij burn-out
 • Dank zeggen voor iets in je leven, of aan de voorouders
 • Heling van emotionele pijn
 • Een dieper contact met je ziel en je levenspad
 • Een intentie voor nieuwe dingen in je leven, zoals een nieuwe werk- of woonplek
 • Het reinigen en in harmonie brengen van je huis, tuin of werkplek
 • Het aangaan van een verbinding zoals trouwen, samenwonen of samenwerken
 • Andere dingen die geheeld mogen worden of waar je een intentie voor wilt zetten

 

De ceremonie duurt anderhalf tot 2 uur

Investering in jezelf: € 60,00

 

Innerlijk Kindmassage

 

Je ligt met je ogen dicht en je wordt zachtjes gewiegd. Langzaam maar zeker vergeet je alles om je heen. Het voelt alsof je drijft op de golven, heerlijk ontspannen. Soms zijn het kleine golfjes, soms wat groter. Maar altijd zijn ze afgestemd op jouw lichaam, op jouw ritme. Langzaam maar zeker ontspant je lichaam. Je voelt hoe je gedachten tot rust komen. Je voelt dat je mag zijn. Verbonden met je IK, je Innerlijk Kind, je Innerlijke Kracht. Je voelt weer wie je werkelijk bent, in je  schoonheid, in je kracht, in je zachtheid. Jij. Helemaal jezelf. 

Deze massage heet Innerlijk Kind Massage. Het is een bewegende, energetische massage, die zijn basis vindt in de dynamische massage of Holistic Pulsing. Behalve helend, is het een massage die je weer heel dicht bij je IK brengt, je Innerlijk Kind en je Innerlijke Kracht. Het laat je weer voelen wie je werkelijk bent. 

 

Het op deze manier in beweging gezet worden geeft een hele diepe ontspanning. Maar daarnaast is de Innerlijk Kindmassage zeer geschikt bij

 • Burn-out
 • Het verwerken van trauma’s
 • Het helen van emotioneel en seksueel misbruik
 • Het voorkomen van klachten

 

De massage duurt ongeveer een uur en je houdt gewoon je kleren aan

Makkelijk zittende kleding is aan te bevelen

Investering in jezelf € 60,00