Cursus Nederlands Sjamanisme

 

‘Je woont zover weg, ik kan niet op één dag op en neer’. En ‘ik hoef niet persé praktijkdagen, ik ben liever zelf bezig’. Zomaar opmerkingen die ik heel goed snap. En waar ik iets mee wilde doen. Het gevolg is de cursus Nederlands sjamanisme. Een cursus die je gewoon thuis kunt doen, wanneer het jou uitkomt. Een cursus met korte teksten en opdrachten, en vooral veel praktijk. 

In de cursus loop je het pad van de sjamaan. Je gaat op verhaal komen in de natuur. Je verbinden met Al Wat Leeft. Werken met je adem, met krachtplekken, de krachtcirkel en de voorouders. Je leert kleine rituelen voor binnen en buiten. Je ontwikkelt je eigen manier van werken. Al doende her-inner je. Stem je je af op Al Wat Leeft. Stem je je af op jezelf. Jij mooi mens, vol in je schoonheid, vol in je kracht, vol in je zachtheid, goed zoals je bent.

 

De cursus duurt een jaar en ziet er als volgt uit:

  • Het boek Op verhaal komen in de natuur
  • Het cursusboekje, met daarin 4 seizoensopdrachten en twee lessen per kwartaal, dus 8 in totaal
  • Per WhatsApp of e-mail ingesproken oefeningen, zoals een trancereis
  • Het huiswerk lever je per e-mail of per post in
  • Investering in jezelf € 200,00, inclusief boeken, ingesproken oefeningen en begeleiding per e-mail

 

uit het cursusboek:

 

Opzet van de cursus

De hele cursus bestrijkt een jaar. Een jaar bestaat uit vier seizoenen, ook wel jaargetijden genoemd. En ieder seizoen krijg je 2 lessen.

De cursus lijkt dan ook op de krachtcirkel:

  • Het jaar is het centrum                                                                         
  • De vier seizoenen zijn de windrichtingen
  • De acht lessen zijn de windrichtingen en de tussenrichtingen

Bij het centrum, het jaar, hoort de jaaropdracht. Het naar buiten gaan en je verbinden met de natuur, met Moeder Aarde en Al Wat Leeft.

Bij de vier windrichtingen horen de seizoensopdrachten. Je gaat je verbinden met de seizoenen en alles wat daarbij hoort.

En in de acht lessen leer je het sjamanisme vormgeven op een manier die bij jou past.

Uiteindelijk werk je toe naar een eindopdracht. Dat wordt een presentatie en een naslagwerk van jouw manier van werken, met alles wat je in de cursus hebt geleerd. En met alle kennis die je al in je droeg. Die presentatie mag van alles zijn. Een geschreven verslag, foto’s, tekeningen, het mag net zo eenvoudig en net zo creatief als bij jou past.

 

Opleiding Nederlands Sjamanisme

 

Schriftelijke cursus? Echt niet, ik wil praktijkdagen, lekker samen bezig zijn’. Dat kreeg ik vaak te horen toen ik het draagvlak voor de schriftelijke cursus onderzocht. En dat is maar goed ook, want de opleiding bestaat uit praktijkdagen met opdrachten om thuis mee aan de slag te gaan.

In de opleiding neem ik je mee op het pad van de sjamaan. We gaan de natuur in, naar de krachtplekken hier in de buurt van Emmen. Hunebedden, grafheuvels, pingoruïne’s, we wandelen er naartoe. Onderweg leer je hoe je te verbinden met Al Wat Leeft. We gaan ook binnen aan het werk, met trancereizen en met de Heilige Ademceremonie. Er is alle ruimte voor je eigen thema’s. Al doende leer je je eigen manier van werken. Op de laatste praktijkdag laat je je eigen manier van werken zien.

 

De opleiding duurt een jaar bestaat uit acht praktijkdagen, twee per seizoen.

De thema’s zijn:

1 verbinding maken met Al Wat Leeft

2 werken met je adem. Het maken van een offer

3 krachtplek

4 krachtcirkel. Opbouw ritueel en ceremonie

5 voorouders

6 het landschap, op verhaal komen in de natuur

7 alles in het landschap. Boomspirit en krachtdieren

8 eindopdracht

De opleiding kan afgesloten worden met een inwijding. Dat is niet vanzelfsprekend. De laatste dag bespreken we of je dat wilt. En zo ja, wat er eventueel nog nodig is voor je ingewijd kunt worden.

 

Praktische informatie:

  • de opleiding is inclusief het boek Op verhaal komen in de natuur en het cursusboek
  • Een praktijkdag duurt van 10.00-15.00 uur
  • je doet de opleiding individueel of met 2 personen
  • Investering in jezelf is € 100,00 per dag, inclusief thee en water, exclusief lunch
  • Inwijding is € 150,00
  • Ik werk van maandag t/m donderdag